Sushi on maailmanlaajuisesti tunnettu japanilainen ruoka,
jossa yhdistyvät viinietikalla maustettu riisi ja erilaiset täytteet, kuten raakakala,
äyriäiset, vihannekset tai munakas. Sushia on useita muotoja,
kuten nigiri (riisipallo ja päällinen), maki (merileväkääryle) ja sashimi (pelkkä raakakala ilman riisiä).
Ramen on suosittu nuudelikeitto, jossa on maukas liemipohja
(esimerkiksi soijapohjainen, miso tai tonkotsu eli possuluu),
vehnänuudelit ja erilaisia täytteitä,
kuten siankylkeä, merilevää, kevätsipulia ja keitettyä munaa.
Jokaisella alueella Japanissa on omat ramen-erikoisuutensa.
Tempura on friteerattua ruokaa,
jossa käytetään kevyttä taikinaa ja öljyssä paistetaan
esimerkiksi vihanneksia, katkarapuja tai kalaa.
Tempura tarjoillaan usein riisin ja dippikastikkeen kanssa,
ja se on tunnettu rapeudestaan ja herkullisesta makuyhdistelmästään.
Images by Freepik